de Toermalijn Hillegom

Welkom bij kinderopvang de Vlinderboom in vrijeschool de Toermalijn Hillegom!

Welkom bij kinderopvang de Vlinderboom in de Toermalijn. Hier verzorgen wij de peuterspeelzaal van deze vrijeschool, de BSO voor de school en de voorschoolse opvang (VSO). Samen met de school creëren we één belevingswereld voor de kinderen met een eenzelfde pedagogische visie.  Het ritme van de natuur beleven we met de kinderen op de dag, in het jaargetijde en in de heerlijke groene tuin.

Heb je vragen over de opvang of wil je gewoon even binnen kijken in het lokaal (naast de kleuterklassen) met je kind?  neem dan contact op met de locatie via hillegom@devlinderboom-opschool.nl om een afspraak te maken.

De Vlinderboom biedt een warme, gezellige sfeer. Er wordt gezorgd voor rust en een vast dagritme waardoor de dagen zich op een vertrouwde manier voltrekken. De voeding is biologisch en waar mogelijk biodynamisch (met Demeter keurmerk). Wij betrekken een gedeelte van de producten van de boerderij de Elsbroekerwei in Hillegom.

De Vlinderboom is gehuisvest in het lokaal naast de kleuterklassen in een aparte ruimte van de Toermalijn, met een eigen groene afgesloten tuin. De groep heeft een warme, sfeervolle inrichting waarin de kinderen zich geborgen voelen. Het ritme van de dag, van het jaar en van de seizoenen geven een houvast aan de kinderen. Er worden frequent broodjes gebakken, geschilderd en natuurlijk veel gespeeld, zowel binnen als buiten.

De peuterspeelzaal Hillegom van de Vlinderboom streeft naar zoveel mogelijk vaste dagen dagen combinaties , waardoor er voor de kinderen een geborgenheid van de groep ontstaat. Door de aanwezigheid in de school kunnen de peuters alvast in de ochtend een beetje wennen aan een nieuwe omgeving waar veel te ontdekken is en ontstaat er een vloeiende vanzelf doorstroming naar de kleuterklassen van de school. Deze peuterspeelzaal Hillegom is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar en biedt een fijne speelplek waar ze zich als kind kunnen ontwikkelen.

Kinderopvang de Vlinderboom biedt voor de BSO kinderen een warme, gezellige huiskamer. De sfeer en activiteiten op de BSO sluiten goed aan bij de schooldag, zodat de kinderen de dag als een geheel kunnen ervaren. Kinderen kunnen er na de schooldag tot rust komen, plezier hebben, hun gang gaan en bovenal zichzelf zijn. Ook zijn er verschillende activiteiten waaraan de kinderen deel kunnen nemen.

De Vlinderboom staat voor kinderopvang met kwaliteit, ritme en geborgenheid.