de Toermalijn Hillegom

Welkom bij kinderopvang de Vlinderboom in de Toermalijn Hillegom!

Welkom bij kinderopvang de Vlinderboom in de Toermalijn. Hier verzorgen wij de peuterspeelzaal van de Vrije School en na de zomervakantie van 2018 ook de BSO voor de school en de voorschoolse opvang (VSO).

Op woensdag  4 juli houden we een introductie BSO middag in het Vlinderboom lokaal, van 12.45-14.30 uur. Wees allen welkom, kom mee lunchen, we organiseren een activiteit en maak kennis met de juffen.

Heb je vragen over de opvang of wil je gewoon even binnen kijken in het lokaal (naast de kleuterklassen) met je kind?  Wees dan welkom op iedere woensdag (m.u.v. de vakantiedagen) aansluitend op de schooltijden tot eind mei.

De Vlinderboom biedt een warme, gezellige sfeer. Er wordt gezorgd voor rust en een vast dagritme waardoor de dagen zich op een vertrouwde manier voltrekken. De voeding is biologisch en waar mogelijk biodynamisch (met Demeter keurmerk). Wij betrekken een gedeelte van de producten van de boerderij de Elsbroekerwei.

De Vlinderboom is gehuisvest in het lokaal naast de kleuterklassen in een aparte ruimte van de Toermalijn, met een eigen afgesloten tuin. De groep heeft een warme, sfeervolle inrichting waarin de kinderen zich geborgen voelen. Het ritme van de dag, van het jaar en van de seizoenen geven een houvast aan de kinderen. Er worden frequent broodjes gebakken, geschilderd en natuurlijk veel gespeeld, zowel binnen als buiten.

Door de aanwezigheid in de school kunnen de peuters alvast in de ochtend een beetje wennen aan een nieuwe omgeving waar veel te ontdekken is en ontstaat er een vloeiende vanzelf doorstroming naar de kleuterklassen van de school. Deze peuterspeelzaal Hillegom is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar en biedt een fijne speelplek waar ze zich als kind kunnen ontwikkelen.

Kinderopvang de Vlinderboom biedt na de zomer een warme, gezellige huiskamer voor de BSO kinderen. De sfeer en activiteiten op de BSO sluiten goed aan bij de schooldag, zodat de kinderen de dag als een geheel kunnen ervaren. Kinderen kunnen er na de schooldag tot rust komen, plezier hebben, hun gang gaan en bovenal zichzelf zijn. Ook zijn er verschillende activiteiten waaraan de kinderen deel kunnen nemen.

De Vlinderboom staat voor kinderopvang met kwaliteit, ritme en geborgenheid.