Flexibele buitenschoolse opvang

Er zijn genoeg momenten dat je als ouder even ‘klem’ komt te zitten, omdat je zelf een afspraak hebt of wanneer de andere opvangmogelijkheden even niet mogelijk zijn. Dan is het prettig om te weten dat de Vlinderboom op school na de herfstvakantie ook gaat starten met flexibele opvang.

Wat houdt flexibele opvang in

De Vlinderboom biedt voor alle uren dat we open zijn flexibele opvang aan binnen de standaard pakketten die wij hebben. Dat betekent dat je kind flexibel gebruik kan maken van de Overblijfservice (12.30 – 14.45), dat je kind tot het eind van de middag komt (tot 18.30) of dat het een hele dag komt (08.00 – 18.30) als de school een studiedag heeft of tijdens de vakantie – één of meerdere dagen.

Welke zekerheid biedt een flexibele opvangplek

De grootte van de groep bepaalt of je kind kan komen. Kinderen die standaard gebruik van de buitenschoolse opvang (gaan) maken, hebben altijd voorrang op kinderen die er incidenteel van gebruik willen maken met een flexibele contract. Wij willen graag 5 werkdagen van te voren weten of je kind komt. Uiterlijk drie werkdagen voor de gewenste datum zullen wij dan reageren of het mogelijk is en kunnen we de zekerheid geven van een plek. Natuurlijk zullen wij ons best doen als je spontaan met een opvangvraag zit, maar garantie kunnen we dan niet geven.

Voor wie is de flexibele opvang

De flexibele opvang is voor mensen die alleen incidenteel gebruik willen maken van de buitenschoolse opvang. Wil je meer vastigheid in de opvang, dan raden wij je aan om een gewone buitenschoolse opvangplek te nemen. Kinderen met een vaste plek hebben ook voorrang op kinderen met een flexibele plek als het om extra opvangdagen gaat of om extra studiedagen.

Wat zijn de kosten

Wij berekenen 12% extra bovenop de bestaande tarieven voor flexibele opvang. Deze extra kosten worden niet betaald door ouders die al een vaste plek hebben en die extra dagdelen willen afnemen.

beeld ronde hoek.indd

Toeslagen van de belastingdienst

Ook voor de flexibele opvang kan je in aanmerking komen voor de Toeslagen van de Belastingdienst, indien je aan de criteria voldoet (kijk hier verder voor de Belastingdienst). In dat geval moet je zelf een inschatting maken van het aantal uren dat je gebruik gaan maken van de opvang en iedere maand doorgeven wat het werkelijke aantal is. Bij de Vlinderboom krijg je een nul-uren contract en op de factuur staat het de werkelijk aantal gebruikte uren van de maand waarin gebruik is gemaakt van de opvang.

Inschrijven

Alleen met een ondertekend contract kan er gebruik worden gemaakt van de flexibele kinderopvang. Er is géén afname verplichting als je kind met een flexibel contract staat ingeschreven bij de Vlinderboom. Inschrijven kan met o.a. de groene inschrijf-button hieronder. Tijdens het inschrijfproces word je gevraagd om een dagdeel in te vullen. Dit is voor flexibele opvang een fictief dagdeel en zal later in de administratie weer worden verwijderd.